el burrio!!

Jucer je bija prvi izlazak u Edinburghu, prvi plesnjak ovde..i bilo je super!
Octavia i ja smo vecer prije trazile nocne klubove s dobrom mjuzom po netu. Nikad prije se nisam toliko pripremala za izlazak. Spontani izlasci su najboli, drzim se toga.:)
Pronasle smo par klubova, ciljale smo na mjuzu ’80ih ili latino ritmove. Edinburgh je pun Spanjolaca, tako da ima krcato latino klubova.
Jucer smo zavrsile u jednom od tih latino mista, El Burrio!
Misto je bilo okej, nije bija veliki red ispred i ulaz je bija free, sta je najvaznije!:)
Nocni zivot ovdi pocinje vec oko 22h. Cure su sve u minjacima ili su kostimirane. Jucer smo vidile par policajki, curu u vrucim hlacicama s bicem (ne znam koja joj je tocno uloga bila??), par vrazica, jednu seksi medicinsku sestru…
U tom sarenom ludilu, mislim da smo Octavia i ja odskakale obucene u jeans gace, sportsku majcu i patike! haha
Otisle smo prvo do jednog puba, nesto prigrist. Misto je bilo puno. Jele smo skotsku pitu i koncentrirale smo se uglavnom na pricu o robi. Zene su bile obucene ….aimeee.
Mislim da bi nasi muski bili odusevljeni, ali Skoti su bili totalno ravnodusni. 90% zena ovdi nosi minice, i to stvarno kratke minjake -taman prekriju onaj dio tila koji trebaju prekrit!- imaju visoke stikle, vece od Sevkinih! i sve imaju turbo namistenu frizuru i make-up.
Muskarci su vise casual odjeveni i njima je piva u ruci jedini accessories koji imaju.
Moram istrazit ovaj fenomen maskiranja za nocni zivot. Octavia kaze da se zene inace uvik sredjuju i muskarci ne obracaju pozornost vise samo na minjaka, ali kad izadjes u uniformi medicinske sestre, e onda ce te bome muski dio publike primjetit.
Nisam slikala niti jednu od tih divnih uniformiranih primjeraka, ali ocu!
Nakon skotke pite, krenile smo u El Barrio. Bija je jos prazan oko 22h, al zato je bilo dosta prostora za ples i muzika je bila vrhunska, super latino ritmovi. Inace u klubu nisam primjetila puno latino lovera. Bilo je dosta Indijaca, Pakistanaca, Skota i dva lika koja su plesala,ili bolje rec pijano se gingala, ispred nas..stavila bi ruku u vatru da su krsni momci s Balkana ili Rusi.
Imali su kruti stav, sta su vise pili, postajali su i bolji plesaci, pravi krsni momci. Ka da su od brda odvaljeni.
Garant su Balkan bojz!
Tokom veceri, nizi krsni decko mi je prisa i nesto me je pita. Tada je bija jos donekle trizan, pa je razgovor isa kako tako. (Kasnije nisam razumila niti jednu ric sta mi je govorija.)
Engleski mu je bija los i ima je tvrdi izgovor. Pokusala sam doznat je li iz istocne Europe, al sam pitanje postavila prekasno, vec je bija ‘ubijen’.
Octavia se zgrazala, ne razumi zasto se neko toliko opija, alkoholno devastira!
Ha, ha..mislim da joj se ne bi svidili puno Hrvati.
Garant, garant Balkan Bojzz. Bili su najpijaniji u tom klubu sinoc. Ebemu, nisam uspila doznat za sigurno!
Octavia i ja smo se izgustirale. Ona se gingala u ritmu sambe, zna par koracica. Ipak je Portugalka i ima dobar ritam.
Ostale smo do 2 ure i uputile se pjeske doma.
Bila sma u Converse i vec su me pocela bolit stopala. Previse setnje toga dana..a Converse nisu bas najbolje za duge staze.
Jucer smo pokusale stopat. Bile smo blizu Arthur’s seat..u blizini je najstariji pub u Ed, pa smo skoknile tamo na pivo. Problem je bija vratit se do grada. Busevi nisu vozili cesto, a pjeske bi nam tribalo previse vrimena.
Pokusale smo stopat, al nam se nitko nije zaustavija. Nakon 15ak minuta zaustavija se jedan auto. Isa je u drugom smjeru, pa nista od prijevoza al smo bar saznale od vozaca da idemo u krivom smjeru, suprotno od centra.
Odustale smo od autostopa i krenile na autobusnu stanicu.
Par puta smo jos digle palac, al jedino nam je taxi sta.;)
Covik na stanici nam je reka da nam se auti nece zaustavit u ovom dijelu grada. Cetvrt je opasna i u zadnjih po godine su se dogodila dva ubojstva..pijanstvo, tuca i onda ovo najgore.
Hm, spustile smo palac doli i zahvalile coviku na info, jer ipak zivot nam je drag i odlucile smo ustopat bus,umisto auta.:)
Sve u svemu, jako dobar dan…!!
pusa
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s